søndag, mars 01, 2009

Chocolatier



En chocolatier er en som lager konfekt av sjokolade og det er nettopp dette man skal gjøre i chocolatier. Spillet starter i San Francisco hvor man møter Evangeline Baumeister som spør om ho skal hjelpe deg med å lære det grunnleggende. Dette består av oppskrifter, ingredienser og å lage sjokolade. Den første oppskriften man får tak i er på vanlige sjokoladeplater. Deretter må man få tak i ingredienser til sjokoladen. Til de senere oppskriftene må man reise verden rundt for å få tak i alle ingrediensene man trenger. Man forflytter seg enkelt fra sted til sted ved å trykke på et verdenskart.
Selve sjokoladelagingen er et minispill der man skal skyte ingrediensene oppi en form ved hjelp av en kanon. Dess mer avansert oppskriften er dess flere ingredienser må opp i formen. Det antall former man fullfører før tiden går ut vil være det antall kasser som den fabrikken lager per uke. Så lenge man har nok ingredienser selvsagt.



Ellers består spillet av å reise rundt og prate med folk som vil gi deg bestillinger på sjokolade og til gjengjeld får du kanskje nye oppskrifter av de. Det er og mange butikker rundt omkring i verden som vil kjøpe sjokoladen du lager.
I tillegg til Chocolatier er det kommet ut to oppfølgere også. Chocolatier 2: secret ingredients, der man må reise til nye steder og få tak i litt mer spesielle ingredienser, og Chocolatier 3: decadence by design der man også må lage egne oppskrifter for å lykkes. Nr 2 og 3 inneholder mange flere oppskrifter, ingredienser og oppdrag. Man har også muligheten til å ha flere oppdrag på samme tid og dette er et stort pluss for flyten i spillet. Jeg spilte nr 2 først og savnet da denne muligheten veldig da jeg spilte eneren etterpå og det ble mye leting etter den ene personen med nytt oppdrag og man måtte vente mye på å bli ferdig med bestillingene. Skal man bare prøve ett av spillene vil jeg derfor anbefale nr2 eller 3 men ellers er det best å begynne med nr1 så man ikke blir for godt vant.
Uansett så anbefaler jeg alle 3 spillene og de vil gi mange timer med underholdning. Jeg vil bare gi en advarsel og det er at man får garantert lyst på sjokolade. Bildene er fra playfirst.com

0 kommentarer:

  © Blogger template 'Morning Drink' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP